Облекла

Подкатегории

ОБЛЕКЛA

 

Един от най-важните елементи при практикуването на различните видове спорт в зала и най-вече на открито, независимо дали става дума за ски, сноуборд, колоездене, маунтин байк, бягане, катерене или пък фитнес, е изборът на правилните облекла за целта. Разнообразието от продукти за мъже и жени на пазара ви позволява да изберете най-подходящата и удобна екипировка, която ви е нужна за любимите ви занимания. Ако искате да практикувате зимни спортове, туризъм и занимания на открито като трекинг, планинско колоездене, бягане, ски или сноуборд, е добре да сте запознати с философията на трислойното обличане. Тя е основана на принцип, който се е утвърдил като най-подходящ за студените дни от годината. Чрез него можем да осигурим комфортен микроклимат за тялото дори по време на интензивно спортно натоварване в студено или влажно време.

 

Първият слой, който се състои от термобельо, транспортира влагата далеч от тялото и я разпределя към външната част от дрехите, откъдето тя се отделя далеч от тялото. По този начин температурата и влажността са максимално близо до естествените за човека. Има подходящи серии термооблекло за всякакви условия, спортове и време. То е разработено за скиори, планинари, колоездачи, бегачи, планински спасители, военни, включително и просто за обикновени разхождки се в парка. Слоят, които е пряко в допир до кожата, респективно – термобельото, е специализиран да поглъща бързо потта, а средният слой на свой ред позволява добра циркулация с въздуха и така влагата се изпарява много бързо.

 

Добър вариант за дреха втори слой, която да облечете над термобельото си, е дреха oт Polartec® или подобна синтетична материя. Polartec®, чиито производни или подобни материали са по-широко известни просто като „полар“ е специална материя, разработена от американската космическа агенция НАСА още през 1970 година, но дълго време е била скрита от очите на обикновените потребители. Популярно е също и другото й име: „флийс“ (fleece). Материята на полара представлява плат, който е изработен от полиестерна прежда, често с кухи нишки. Освен за ски и зимни спортове поларът е подходящ и за фитнес, бягане или спортове на открито когато времето е хладно – като връхна дреха за мъже и жени. За изтъкаването на плата се използват специална технология и машини.

 

Днес съществуват десетки, а може би и стотици качествени разработки - еквиваленти на полара, които могат да отговорят на вашите нужди на максимално изгодна цена. Поларът, използван като втори слой, предпазва тялото при изпотяване. Това става като се отвежда топлината от тялото към повърхността на дрехата, т.нар. дишаемост на материята.

 

Съвременният принцип на спортно обличане неизменно разчита на полиестерната материя и изкуствените кухи композитни нишки. Полиестерът задържа топлината на тялото, дори когато е влажен. Най-важното качество на полиестера е, че не обича водата – има хидрофобни свойства. Влакната му, дори и потопени във вода, поглъщат под 1% от собственото си тегло, което на практика е нищожно малко и материята съхне изключително бързо за разлика от памучните тъкани.

 

Синтетиката има своите недостатъци – лесно запалима е и лесно се прогаря от искри, в близост до огън или цигара, освен това задържа телесната миризма и има нужда от често пране и проветряване. За сметка на това почти няма естествена материя (освен някои видове суперфина вълна), която да има същата дишащата способност и да бъде толкова лека. Полиестерът не предизвиква алергични реакции, има по-дълъг живот и като цяло е по-траен в сравнение с вълната. Тези качества го правят отличен избор когато имате нужда от лека тениска или клин за фитнес и бягане, или като защитен слой облекло за ски и зимни спортове.

 

Бърза доставка

от днес за утре

14 дена право на връщане

Удобно и лесно връщане на стока

Телефон 0988 983478

Поръчай бързо и без регистрация