Мъжко термо бельо

 

МЪЖКО ТЕРМО БЕЛЬО

 

Полезният онлайн магазин ви предлага отлична, внимателно подбрана селекция от мъжко термо бельо с доказани качества - най-доброто решение за да сте максимално защитени от атмосферните влияния и екстремно ниските температури през зимата.

 

Защо термо бельо?

Ски, сноуборд, зимен и летен туризъм, изкачвания, скално катерене, трекинг, бекпекинг... каквото и да е любимото ви занимание на открито, имайте предвид това:

съвременният начин на обличане в планината и на открито се състои от три технични слоя дрехи, които да ви предпазят във всякакви атмосферни условия. Философията на обличането на слоеве помага да сте гъвкави и защитени при всякакво време. При добър избор и правилна комбинация на облекло и екипировка няма да треперите от студ, нито ще се потите от горещина в планината. Каквото и да носите е добре да сте защитени със слой термобельо – независимо дали сте на открито в града, в планината, на ски пистата или някъде на път.

 

Целта на трите основни слоя е да се постигне равновесие между отделяната и отдаваната от тялото топлина.

 

Първият, най-близък до тялото слой, е изключително важен, защото той трябва да ни запази сухи и топли без да нарушава комфорта ни. В мъжкото термо бельо няма ограничения - има подходяща серия за всеки един от 365-те дни в годината. Започвайки от скиорите, бегачите, колоездачите и преминавайки през охранителите, полицаите, планинските спасители и военните, стигайки до обикновенните хора, разхождащи се в парка – всеки един от тях има нужда и би се чувствал по-комфортно с термобельо.

 

Защо CRAFT?

Кратко и ясно! CRAFT е Шведската марка, която означава ТЕРМОБЕЛЬО. Уникалните разработки водят своето начало още в 1973 г. и до ден днешен не спират да изненадват с нововъведения. В резултат на иновации, нови технологии в материи и изработка, марката CRAFT е достигнала ниво на професионализъм, което осигурява перфектно термобельо за всякакви атмосферни условия и всякакви спорти и туристически активности. Термобельото на CRAFT е тествано от най-добрите световни атлети в областта на ски бягане, биатлон, кану-каяк и други.

 

Защо полиестер?

Полиестерът е синтетичен материал, чиито нишки позволяват моделиране и специални способи за тъкане. Част от предимствата на полиестера са:

 

- Не променя цвета си – устойчив е на слънчева светлина

- Трудно абсорбира влага

- Устойчив на плесен и насекоми

- Замърсява се трудно и се почиства лесно

- Не се свива при пране

- Устойчив на активни натоварвания и опън

- Изсъхва бързо

- При намокряне по време на носене, полиестерните дрехи могат да изсъхнат много бързо, защото влагата от тях се изпарява от телесната температура и тялото се охлажда по-малко в сравнение с други тъкани като памука

- Мачка се трудно и обикновено няма нужда от гладене

 

Още варианти

Друг добър вариант е базовият слой да бъде от мерино вълна или комбинация от вълна и синтетична материя. Мериното е естествен материал, който запазва оптималната телесна температура. При изпотяване попива влагата и запазва кожата суха. За разлика от памучните материи, които стават тежки и студени при изпотяване, вълната може да абсорбира влага до 30 % от собственото тегло на дрехата. Вместо да абсорбират и задържат влагата, тези материи я отвеждат от кожата до повърхността на дрехата, където тя се изпарява.

Така оставате по-сухи, дори при висока активност, а дрехите изсъхват по-бързо.

Тези материи не поемат влагата, а я предават върху следващия слой от облеклото.

Има чудесно проектирани серии термо бельо, които са произведени в комбинация от мерино и полиестер. Най-доброто от два свята!

 

Как да се грижим за термо бельото:

  • Термо дрехите се перат на ръка или в пералня при 30 градуса на програма за деликатни тъкани. Прането при температура над 40 градуса може да доведе до образуване на трайни гънки по дрехата; придържайте се към инструкциите на производителя за конкретния модел.
  • Центрофугата при пране не е препоръчителна, но не е и необходима, защото най-често използваните полиестерни материи съхнат изключително бързо
  • Препоръчват се течни перилни препарати

 

* Облеклото и в частност специализираното мъжко термо бельо контролира топлинния транспорт, но той се влияе и от много други фактори като вашата кондиция, степента на активност и температурата на околната среда. Имайте предвид, че чувството на комфорт е различно за всеки човек, така че резултатите могат да се разминават.

 

Няма добавени продукти в тази категория.

Бърза доставка

от днес за утре

14 дена право на връщане

Удобно и лесно връщане на стока

Телефон 0988 983478

Поръчай бързо и без регистрация