Шапки и ръкaвици

Зимна шапка - Craft team cap

Зимна шапка - Craft team cap

Топла и лека зимна шапка. Подходяща за спорт и туризъм, при хладни и студени условия. Зимна шапка..

цени от 65.50лв.

Показани от 1 до 1 от 1 (1 страници)

 

ШАПКИ И РЪКАВИЦИ

 

Есента и зимата настъпват, а това е времето да си изберете нови атрактивни и функционални зимни мъжки и дамски шапки и ръкавици от водещи и реномирани марки като Craft онлайн в poolspotbg.com

 

Koгато се подготвяме за студените сезони често пъти пренебрегваме на първо четене дребни детайли от екипировката. Най-често това се оказват далеч не толкова маловажни елементи – като шапките и ръкавиците. Те предпазват деликатни и чувствителни части от тялото, каквито са ръцете и главата. Затова е добре да не ги подценяваме и да ги подберем със същото внимание, както когато си избираме зимно яке и туристически или градски обувки. Шапките и ръкавиците са още по-важни ако вашата посока през зимата е към планината и ски курортите. Там компромисите са немислими, защото освен комфорта, от тези наглед дребни аксесоари може да зависи и доброто ви здраве!

 

Да обърнем внимание на това, което е нужно да знаем за шапките и ръкавиците когато сме в планината. Ако си купите топли и удобни шапка и ръкавици за ски или трекинг е твърде вероятно те да ви вършат добра работа и в града когато температурите са особено ниски.

 

Ръкавиците са изключително важен артикул. Когато сме в планината е добре да имаме дори няколко чифта за себе си, които да носим в различни комбинации. Не е излишно да вземем и резервни – за нас или някой друг член на групата. Важно за всички видове зимни мъжки и дамски шапки и ръкавици е да са достатъчно топли, да „дишат“. Ръкавиците да покриват изцяло ръката, да не са ни тесни. Всъщност, когато сме във високата планина е добре ръкавицата да е малко по-голяма - разстоянието между ръката и ръкавицата е всъщност слой топъл въздух, който играе ролята на допълнителна изолация и предпазва от измръзване.

 

Ако ще правите сериозен зимен преход е добре да се ориентирате в принципа, наложен от алпинистите в носенето на ръкавици. Най-общо взето той преповтаря философията на трите слоя при подбора на зимни дрехи. Най-тънките долни ръкавици обикновено са от полар или друга изкуствена материя, някои от тях са ветроустойчиви. Когато сме на високо през зимата може да се наложи се движим с тези ръкавици през целия ден, особено при изкачвания. Върху тях се носят по-дебели ръкавици. Те могат да са от ситно наплетена вълна, без пръсти – т.нар. лапа. Най-горният слой е лапа от водо- и ветроустойчива материя. Това може да е слой от издръжлива технична материя като Cordura, водоустойчива дишаща мембрана от типа Gore-tex®, ветроустойчива Windstopper® материя или комбинация от трите. Важно за най-горния слой е ръкавицата да се застъпва с ръкава на якето и да може плътно да се стегне върху него, което ни предпазва от попадането на сняг в ръкавицата или измръзвания по китките. За втори и трети слой би ни свършила работа и добра скиорска ръкавица, ако не разполагаме с други, като тук важат същите изисквания.

 

Необходимо е шапката да покрива добре ушите и челото, но и да не е прекалено дебела и да запарва. В планината е добра идея да няколко носим няколко мъжки/дамски зимни шапки и ръкавици в себе си – обикновена шапка от вълна или полар, т.нар. “маска“, която покрива всичко без очите, устата и носа, както и съвсем тънка мултифункционална кърпа-шапка („бъф“), която често е най-удобният вариант за преходи не само през зимата.

 

 

 

 
Бърза доставка

от днес за утре

14 дена право на връщане

Удобно и лесно връщане на стока

Телефон 0988 983478

Поръчай бързо и без регистрация