Дамски туристически обувки

 

 

Специализирани туристически обувки

Когато си в планината няма нищо по-важно от сигурността и комфорта. Затова изборът на правилната екипировка е от първостепенно значение за личната безопасност и удоволствието от контакта с природата. Никой елемент от планинската екипировка не е за подценяване, но тук отделяме специално внимание на специализираните туристически обувки, като обръщаме специално внимание на дамските модели. Ако и ти си активна и отдадена на истинските усещания, колекцията от внимателно подбрани модели и марки планински и туристически обувки на Poolspotbg.com ще ти помогне да се ориентираш кой е най-подходящият модел за теб и твоите нужди. 

Женски обувки за туризъм 

Макар разделението и разликата в характеристиките на моделите да не са така изявени, както при ежедневните модели, дамите се радват на специално внимание и богат избор що се отнася до обувки за туризъм, планина, разходки, преходи и пътувания. Какви са разликите между мъжките и женските модели? Накратко, основните различия при туристическите модели се крият в анатомичните извивки и формата на самата обувка, съобразени с характеристиките на дамския крак. 

Тук ще намерите богат избор от модели, които отговарят на някои от най-важните условия, за да бъде наречена една обувка добра: качество на изработката, модерни технологии, издръжливост при дълго носене и екстремни условия и висока функционалност. Дамските обувки за планина и туризъм идват в свежи и актуални цветове, съобразени с дейностите, за които са проектирани моделите. Качествените туристически обувки разполагат с отлична подметка, комфортна вътрешна част, анатомична стелка, сигурна и стабилна система за подкрепа на крака, гумени бордове за допълнителна протекция, водоустойчиво покритие или дишаща непропусклива мембрана и още много други екстри, които правят разходките в планината несравнимо по-леки и приятни. 

Как да си изберем обувки за планина и туризъм 

Най-важното при избор на обувки за туризъм и различни дейности на открито се крие в два простички въпроса: „къде“ и „кога“. Нека разгледаме накратко основните положения, които ни помагат да определим какъв точно модел ни е нужен. 

Ниски дамски туристически обувки

Ако имате нужда от лека и проветрива обувка, с която да ходите през лятото, то ниските модели са подходящи за тази цел. Отлични за летния сезон, но подходящи и при хладни и влажни условия, ниските обувки ви осигуряват добра мобилност и лекота при по-продължителни преходи. Изберете модел с водоустойчива мембрана ако искате да използвате обувките предимно в планината. Сутрешната роса или случаен летен дъжд могат лесно да намокрят краката ви. Ако търсите обувки за каменист и песъчлив терен или пресечени местности – насочете се към т.нар. апроуч (approach) модели, които разполагат с по-агресивни грайфери и по-твърда подметка. Тези малки наглед подробности ви дават истинска преднина и по-голяма сигурност и комфорт. 

Трисезонни дамски обувки за планина

Името им подсказва недвусмислено – трисезонните обувки за планина и туризъм ви позволяват да ги използвате през пролетта, есента и лятото. Обикновено говорим за високи туристически обувки, които осигуряват добра подкрепа в областта на глезена и са изработени от кожа. Някои модели залагат на комбинация от кожа и синтетични дишащи материи за допълнителна лекота на конструкцията и по-добра вентилация. Подметките при трисезонните обувки най-често са със средна твърдост, така че да осигуряват достатъчен комфорт при ходене, но и добра стабилност при каменисти и трудни терени в планината. Водоустойчивата мембрана вече е стандартна опция при повечето добри модели – изберете такава с висок фактор „воден стълб“. 

Зимни дамски обувки за планина

Ако сте се насочили към високопланински преходи в зимната планина, катерене или алпинизъм, зимните модели ще ви предложат оптимална сигурност и безопасност в екстремните условия. По-твърда подметка, по-тежка обувка, по-високо ниво на защита и технологии, позволяващи преминаване през тежки и технични терени – накратко това отличава специализираната зимна туристическа обувка от всички останали модели. Високи гумени бордове, възможност за прикрепяне на туристически котки, водоустойчива и дишаща мембрана, както и здрава, дебела кожа са основните фактори, които е важно да присъстват в един добър модел зимна обувка за планината.

Вижте нашите специално подбрани предложения от водещи брандове в Poolspotbg.com

Няма добавени продукти в тази категория.

Бърза доставка

от днес за утре

14 дена право на връщане

Удобно и лесно връщане на стока

Телефон 0988 983478

Поръчай бързо и без регистрация