Масажори

 

МАСАЖОРИ

 

Професионалните масажи са страхотен метод за постигане на по-добро здраве и тонус, но понякога времето и средствата не ни стигат за да му се насладим достатъчно често. Затова poolspotbg.com ви предлага внимателно подбрана селекция от антицелулитни и профилактични масажори за употреба в дома, които ще ви помогнат да се възстановите от стреса, да релаксирате и да се почуваствате страхотно в кожата си.

 

Масажът стимулира, повишава тонуса и дори увеличава нивото на адреналин в кръвта. Само на квадратен сантиметър от кожата има 100 рецептора на болката, 23 – за студ, 12 – за топлина и 20 нервни окончания, възприемащи допира. Малките нервни влакна са изключително чувствителни и предават множество деликатни сигнали към мозъка, където всички предизвикват сложна ответна, но винаги положителна реакция.

 

Масажът не е само въздействие върху кожата. Задействат се и рецепторите на мускулите, ставите, костите, органите. Интересното е, че сигналите, които идват от повърхността, предават на мозъка повече информация от рецепторите, разположени в дълбоките тъкани. Така главният мозък получава представа за цялостното състояние на организма и може по-добре да контролира дейността му.

 

Какви са предимствата на масажа?

 

Масажът намалява болката

Масажорите са страхотен начин за успокоение на болката и дискомфорта. Те спомагат за премахване на болката при травми, разтягания, продължително напрежение на крайниците и тялото.

 

Подобрява на качеството на съня

Качеството на съня е от съществено значение за доброто здраве. Изследователите смятат, че масажите подобряват качеството на съня чрез оказване влияние върху делта вълните в мозъка (тези, които контролират дълбокия сън).

 

Засилва имунитета

Силната имунна система предпазва хората от болести и зарази. Колкото е по-силна тя, толкова сте по-малко предразположени към заболяване. Дори да се разболеете, белите кръвни телца помагат да се пребори по-бързо заболяването. Масажът може да помогне за увеличаване на броя на белите кръвни клетки в тялото, както и за стимулиране и увеличаване потока на лимфата.

 

Намалява стреса

При стрес производството на кортизол се увеличава. Учените твърдят, че масажът може успешно да намали нивата на кортизола. Един масаж не само ще помогне за да понижи кортизола, но също така ще повиши нивата на серотонина - невротрансмитерът, който повишава настроението.

 

Понижава кръвното налягане

Един от начините да намалите високото кръвно е – точно така - чрез масаж! Той помага за подобряване на кръвообращението и отпуска тялото, което от своя страна намалява кръвното налягане.

 

Полза за кожата

Антицелулитният масаж стимулира естествения процес на извеждане на мазнините и токсините от тялото и нормализиране храненето на кожата и клетките. Освен това повишава тонуса на кожата - тя става еластична, гладка, чиста и с приятен здрав цвят.

 

Полза за ставите

Разтриването загрява крайниците и активира разнасянето на синовиална течност, която облекчава триенето между ставните хрущяли. Застоялият начин на живот кара тази течност да се натрупва в ставите и предизвиква проблеми в дейността им. Масажът влияе активно върху белтъка, минералите и газообмена. Способства за изкарването на солите от организма, повишава гъвкавостта, подвижността и съпротивлението на ставите при травми.

 

Консултирайте се с лекар и физиотерапевт за най-подходящите методи на масаж и изполването на масажори, ако имате здравословни проблеми. Имайте предвид, че има заболявания, при които масажът не е препоръчителен, а в някои случаи категорично се забранява:

 

- остри инфекциозни заболявания, повишена температура, абсцеси, сепсис;

- изразено варикозно разширение на вените;

- склонност към кръвотечения;

- заболявания на кожата, ноктите, косата;

- след скорошна хирургическа операция, при склонност към образуване на тромби в кръвоносните съдове;

- натъртвания, изгаряния, неотдавнашни травми или разтягане на връзки, онкологични заболявания и болести на кръвта.

Няма добавени продукти в тази категория.

Бърза доставка

от днес за утре

14 дена право на връщане

Удобно и лесно връщане на стока

Телефон 0988 983478

Поръчай бързо и без регистрация