Апарати за кръвно

 

Видове апарати за измерване на кръвното налягане

 

     Ръчни устройства. При ръчното измерване на кръвно налягане се използва стетоскоп (докторски слушалки) и надуваем маншет свързан с гумена тръбичка за датчик, който показва налягането. За да измерите кръвното налягане, трябва да надуете маншета около ръката, прави се обикновено с многократно натискане на крушовидна помпа свързана с гумена тръбичка за маншета, докато налягането там превиши артериалното. Проверката на кръвното налягане става с помощта на слушалките. С тяхна помощ можете да чуете шумовете на кръвта която преминава в главната вена на мишницата докато налягането в маншета спада. Нивото на манометъра при първият тон е горната граница, а нивото на налягането при последният тон е долната граница на кръвното ви налягане. Ръчните апарати за кръвно налягане обикновено са по-скъпи от цифровите, но тяхното използване е по-трудоемко.

     Електронни устройства. Електронните апарати за кръвно налягане имат маншет и датчик, който отчита налягането. Работят абсолютно аналогично на ръчните апарати, само че при тях всичко е автоматизирано. Маншетът се надува с натискането на един бутон върху апарата. Тези устройства автоматично изчисляват сърдечният ритъм и измерват кръвното налягане като следят за пулсирането на вената на ръката докато маншетът изпуска. Някои уреди дори ще изведат съобщение за грешка на дисплеят в случай че маншетът не е поставен правилно върху ръката.

     Електронните апарати за кръвно,  могат да бъдат монтирани на горната част на ръката, или на китката. Устройствата за ръка обаче са най-точни. Апаратите за измерване на кръвно налягане за китка обикновено се ползват от хора при които  горната част на ръката е твърде малка, или са прекалено чувствителни и не могат да понесат болката от натиска на маншета когато е под налягане.Нашият съвет за тези хора е винаги да държат ръката си на нивото на сърцето когато използват апарат за китка.

Попитайте вашият обслужващ лекар кой апарат би бил най-подходящ за вас.

 

Няма добавени продукти в тази категория.

Бърза доставка

от днес за утре

14 дена право на връщане

Удобно и лесно връщане на стока

Телефон 0988 983478

Поръчай бързо и без регистрация